وي فاز اول را فضاهاي غاري اعلام کرد و ادامه داد: فاز دوم، شامل فضاهاي ميانکوهي جم و ريز ميشود.
تيغه، سرتيغه، خراشنده، سوراخکننده و ..... وسايل سنگي هستند که در اين کاوشها بهدست آمده است.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان بوشهر افزود: کشف اين دستافزارهاي سنگي با قدمت 40 هزار سال که در نوع خود در جنوب ايران و حاشيه خليج فارس کمنظير است، افقهاي جديدي را بر باستانشناسان و محققان باز کرده است.
دشتي در اين خصوص به ميراث آريا گفت: نتيجه اين کشفيات حاکي از آن است که اشياي مکشوفه به دورۀ پارينه سنگي تعلق دارد.
وي استقرار انسانها در بوشهر را براساس اسناد و تحقيقات پژوهشگران، به دورۀ عيلامي نسبت داد و افزود: کشفيات جديد نشان ميدهد که بشر از 40 هزار سال پيش در اين سرزمين ميزيسته و بايد تحقيقات جديدي در اين زمينه شکل بگيرد و به اين ترتيب تاريخ مکتوب موجود اين منطقه دال براينکه استقرار نخستين انسانها از دورۀ عيلامي در اين منطقه بوده است، رد خواهد شد.
دشتي خاطرنشان کرد: اشياي کشف شده را پس از مطالعه و بررسي براي ثبت به تهران ارسال خواهيم کرد.
وي تصريح کرد: در آيندۀ نزديک با همکاري باستانشناسان ايراني و خارجي اين منطقه بايد بهصورت گسترده و دقيق مورد بررسي قرار گيرد.
همچنين \"حميد زارعي\"، کارشناس ارشد باستانشناسي اين سازمان در مورد اين خبر به chtn گفت: غارهاي کشف شده در جم حدود 7 غار است که پناهگاهي براي مردم آن دوران به شمار ميرفت.
وي با اشاره به اينکه در اين بررسيها، چند سد مربوط به دورۀ ساساني هم کشف شده است تصريح کرد: پس از ثبت اين مکانهاي تاريخي، سال آينده، اين محلها، حفاري خواهد شد.
شهر جم در 260 کيلومتري بوشهر و در جنوب اين استان قرار دارد.
S/H/117
انتهای پیام/